tisdag 24 januari 2012

Gratis GPS för din iPhone

Hjärnan säger betyg 3, medan hjärtat säger betyg 5.

En gratis navigator för iPhone som är så annorlunda att den måste upplevas!!

Enligt uppgift fungerar den inte på längre avstånd än ca 20 mil (ej 100% verifierat) och vissa funktioner som man är van att hitta i en vanlig GPS finns inte med (ännu). En nackdel är att man ofta bara kan ange gatunamnet, och inte det exakta gatunumret.


Det som gör denna GPS så annorlunda är en del extra funktioner som gör att man pendlar mellan tankar som "det här är ju rena lekstugan" och "hoppsan vilken bra funktion, varför har inte alla professionella GPS:er en sådan".

Här kommer ett axplock:
  • Du får bonuspoäng när du kört vissa sträckor, är en flitig användare, rapporterar olika saker etc. Plötsligt kan det ligga en karamell på vägen som visar att man nått en ny nivå.
  • Alla andra som använder Waze syns som små bilspöken (see app-ikonen) på skärmen i realtid. Du kan alltså se var andra Waze-användare befinner sig (om de har appen igång). Är man nybörjare har man napp i munnen. Man kan också ställa in utseendet efter humör - t.ex. att man är kär!
  • Om du passerar en olycka, trafikhinder, långsam trafik, polis, fara eller annat, kan du rapportera in detta med 2-3 klick på skärmen. Det går blixtsnabbt. Denna information syns sedan för alla andra Waze-användare inkl. info om hur gammal informationen är (den försvinner automatiskt efter en stund). Just denna sista funktionalitet har gjort att jag, precis som de rekommenderar, använder den fram och tillbaka till jobbet - inte för att hitta, utan för att få reda på eventuella trafikhinder etc.
Nå, vad väntar du på? Testa, det är ju gratis!!

appstore:    Waze

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar