onsdag 11 januari 2012

Prata med din iPhone

Tänk dig att du exempelvis kör bil och vill skicka ett sms. Då vore det väl smidigt att kunna prata in sms:et på svenska i din iPhone som översätter det till text!

Att appen "Dragon Dictation" dessutom är gratis gör ju inte saken sämre, och den är gjord för både iPhone och iPad. Om man pratar för fort blir det ofta en del fel, så man får testa sig fram till en lagom hastighet. Jag har kommit fram till att det är mera effektivt att prata långsamt, med ett distinkt uppehåll mellan varje ord. Då blir det oftast inga fel alls och det passar mig bra när jag sms:ar i bilen, för då har jag ingen möjlighet att korrigera stavfel.

Appen känner igen specialord som "frågetecken", "punkt", "kommatecken" och massor andra specialuttryck. En användare har gjort en sammanställning på en stor mängd sådana specialkommandon. De hittar du här.

Förutom sms, kan man också maila och twittra ifrån appen, eller göra ett inlägg på facebook. Det går också att kopiera texten och klistra in den i valfritt program.

Om man vill (kan stängas av och på) kan man låta appen få tillgång till alla kontakter för att den ska skriva namn och annat mera korrekt.

Samma företag har även en förnämlig sökapp som heter "Dragon search" till samma förmånliga pris, dvs gratis! Om man söker på "naunce" (företaget som har gjort Dragon Dictation) så hittar man andra produkter dels från Naunce och dels från andra app-tillverkare som använder Naunce's speech recognizer.

appstore:  Dragon Dictation      Dragon Search


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar